Jean Feller
Tämän artikkelin tai sen osan kieliasua on pyydetty parannettavaksi. Voit auttaa Wikipediaa parantamalla artikkelin kieliasua. |
Jean Feller (s. 30. toukokuuta 1965 Brysseli, Belgia) on 8.dan, ( 8.asteen musta vyö ) Kansainvälinen ITF Taekwondo-opettaja jolla on lajin Maailmanliiton, International Taekwon-Do Federation: n opetus - ja graduointioikeudet. Hän on myös ITF TAEKWON-DO LIITTO ry: n perustaja ja toiminut lajiliiton puheenjohtajana 12 vuotta sekä maajoukkueen päävalmentajana 10 vuoden ajan. Fellerin oppilaat ovat saavuttaneet lukuisia SM, PM, EM ja MM- mitaleita vuodesta toiseen. Hän on opettanut Taekwon-doa vuodesta 1996 alkaen lukuisilla paikkakunnilla Suomessa sekä ulkomailla, pitäen myös lukuisia leirityksiä, seminaareja, koulutuksia ja projekteja mm. Opetusministeriön kanssa. Feller kehitti "Liikunta on osa Taekwon-Doa, Taekwon-Do on osa liikuntaa" -projektin kouluikäisten liikunnan aktivoimiseksi. Sen puitteissa hän kiersi lähes 2 vuoden ajan eri oppilaitoksia Suomessa.
Koulutus
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Feller on saanut ITF Taekwon-dosta opetusta lajin parhaimmilta: Lajin ensimmäinen suurmestari Rhee Ki Ha, 9.dan on myöntänyt Jean Feller:lle 4 - 6.dan vyöarvot. Sitä aikaisemmat vyöarvot graduoi vanhempi mestari Fikret Güler, 8.dan, joka toi lajin aikoinaan Suomeen. Lisäksi vuodesta 2011 alkaen Feller on ollut korealaisen suurmestarin Kim Ung Chol, 9.dan oppilas joka puolestaan tunnetaan monien maiden EM- ja MM-mitalistien opettajana. Hän on aikoinaan saanut opetusta myös lukuisien seminaarien muodossa mm. vanhempi mestari Raymond O´Neilliltä (8.dan) Englannista sekä mestari Ri Yong Sokilta 8.dan, Korea. [1]
Feller suoritti Suomalaisen valmennusjärjestelmän korkeimman 4.tason tutkinnon: Kansainvälisen valmentajan erityisammattitutkinnon ( VEAT), 2009, Liikuntakeskus Pajulahdessa. Tämä tutkinto on Opetushallituksen hyväksymä ammattikorkeakoulutasoinen tutkinto.
Palkintoja ja arvonimiä
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Mestarin arvo myönnettiin 10-11.10.2015 SuurMestari Kim Ung Chol, 9.dan, Korea, toimesta Espoossa pidetyssä Kansallisessa Seminaarissa. Ainutlaatuista on myös se että on suorittanut kaikki vyöarvoni vähintään Mestarin vyöarvon omaavalle opettajalle. ITF Taekwon-Dossa korkein mahdollinen vyöarvo on 9.dan ( 9. asteen musta vyö ) [2]
Feller on ainoa opettaja Euroopassa, joka on saanut kaksi kertaa lajin Maailmanliitolta OIM -mitalin ( Outstanding Instructor Medal) tekemästään opetustyöstä ja valmentamisesta lajin parissa.[3] (2007 Kroatia, 2014 Tajikistanissa ).
Feller sai myös vuonna 2011 Suomalaisen Budoka- Lehden "Taistelijan Maljan"- lajin eteen tehdystä vuosikausien työstä Suomessa[4], näin ollen ensimmäinen Suomalainen ITF Taekwon-Don Opettaja joka kyseisen tunnustuksen sai.
Vuoden 2019 MM-kisoissa, Bulgariassa, ITF Maailmanliiton Presidentti, Professori Ri Yong Son, nimitti Jean Fellerin Maailmanliiton Juniori- ja Veteraanikomitean jäseneksi, ensimmäisenä Suomalaisena, joka ikinä päässyt Maailmanliiton komitean jäseneksi. Feller on myös Koulutus- ja Teknisen Komitean jäsen. Komitea määrittelee miten tekniikat tehdään kaikissa jäsenmaissa tulevaisuudessa.
Ura personal trainerina
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Feller on tehnyt tuhansia tunteja Personal Trainerina erityisesti toiminnallisen harjoittelun parissa (mm. Fustra Finlandin metodin parissa: 2.taso, Golf- ja TYKY-koulutukset). Hän ohjaa viikoittain PT-tunteja, Taekwon-don yksityistunteja ja lähes joka viikonloppu seminaaria tai intensiivistä harjoittelujaksoa jossain päin Suomea tai Virossa.
Lähteet
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]- ↑ http://jeanfeller.com (Arkistoitu – Internet Archive)
- ↑ http://www.ruutu.fi/video/2774779
- ↑ Liina Varis: Jean Feller suoritti Taekwon-Do mestarin vyöarvon! Kirkkonummen Sanomat. 13.10.2015. Viitattu 22.4.2017.
- ↑ Siuntiolaiselle Fellerille Budokan taistelijan malja Länsi-Uusimaa. 2011. Arkistoitu 24.4.2017. Viitattu 23.4.2017.
Aiheesta muualla
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]- Petteri Ala-Kivimäki: Suomen ainoa security escort on naistähtien seura- ja turvamies – ballerinat piti kantaa baarista hotelliin olkapäillä Helsingin Sanomat. 19.11.2016. Viitattu 23.4.2017.